Translate

30.06.2017

YÜKSELEN YENGEÇ BURCUNUN VERDİĞİ KİŞİLİK

YÜKSELEN YENGEÇ BURCUNUN VERDİĞİ KİŞİLİK

Doğduklarında ufukta Yengeç burcu yükselen kişilerin duyguları sürekli değişir. Duygusal insanlardır. İncitilmekten çok rahatsız olduklarından başkalarını incitmekten çekinirler. Çocukları ile ilgili unutulmaz anıları vardır. Geçmişi hatırlatmaktan hoşlanan duygusal bir kişilikleri vardır. Hayalleri oldukça güçlüdür. Onlar için hissetmek düşünmekten önce gelir. Evlerine bağlıdırlar. Bir yerde uzun süre duramaz, sık sık evlerini değiştirirler.

Mallarına düşkündürler ve para kazanmak için çaba gösterirler. Buna karşılık kişisel gereksinimleri çok değildirler, tutumlu bile sayılabilirler. Sevimli kişiler olduklarından kendilerinden yardım isteyen kişileri pek geri çevirmezler.
Eleştirilmekten ve alay edilmekten çok korkarlar; bu da onları içine kapalı ve kuşkucu yapar. Övülmek, beğenilmek uğruna yapamayacakları şey yoktur.

Onlar tam biriktiricilerdir. Sanat yapıtlarını , eski tarih yapıtlarını ve hoşlarına giden her şeyi toparlarlar. Değerli şeyleri biriktirdikleri gibi değersizlikleri de topladıkları olur. Paralarını aileleri ve çocukları için harcamaktan hoşlanırlar.

Geleneksel davranış biçimlerinin moda olan düşünce akımlarından daha iyi olduğuna inanırlar. Çoğu kez sorunlarını abartır, bu yüzden gereksiz yere üzülürler. Düşünceleri genellikle uygulanabilir durumdadır. Kardeşliklerini, dostlarını ve komşularını çokça eleştirirler.
Yuvaları yaşamlarının odak noktasıdır. Çevrelerine uyum sağlamak istedikleri için birlikte yaşadıkları kişilerle anlaşma ortamı ararlar. Bunu başaramazlarsa evden uzaklaşıp kendilerine balarını dinleyebilecekleri bir odacık ararlar. Boş zamanlarının çoğunu yuvalarını daha hoş ve daha çekici bir duruma getirmek için harcarlar.

Üstün nitelikte çalışmalar yapma yetenekleri vardır, fakat sevdikleri üzerine bir baskı kurmaları hoş karşılanacak bir durum değildir. Bu baskı eğilimi ellerinde olmayıp ailelerini koruma, gözetme isteğimden gelir. Gizli aşk serüvenlerine karşıdırlar. Evliliği ciddiye alırlar. Özellikle genç yaşta evlenirler. Bunu ya toplum içinde alacakları yeri düşünerek yaparlar ay da huzurlu bir aile yuvasına duydukları özlemden. Eşleri ile çok iyi geçinirler. Yengeç burcu etkisinde olan kadınlar herşeyin en iyisini elde etmek isteyen erkekler için bulunmaz bir itici güç olurlar.
Çalışkan kişilerdir. Gelecekte, yaptıklarının işe yarayacağına inandıkları zaman çabalarını daha da arttırırlar. Eli açık ve yardımseverdirler. Salt yardım için karşılıksız çalışırlar.

Bir topluluk içinde hiç de kolay tartışmayan cinsel konular üstünde bile rahatça konuşabilir. Bunun başka ölüm, ölüm ötesi gibi fizikötesi konularla da yakından ilgilenirler. İyi bir medyum olabilirler.
 
Uzun deniz yolculuklarını severler. Dinle fazla bir alış verişleri yoktur. Buna pek gereksinim olmadığını düşünürler. Burçlarının etkisi az çok hayalci olabilirler.
Genel olarak dışa dönük bir kişi olmalarına karşın yine de belli bir tempo ile yaşamayı severler. Bu tür davranışlarının altında bencil kişiliklerinin yattığı gerçeğini de kendilerini bilirler. Kişiliklerinin başkaları tarafından ön plana alınmasını beklerse de bunu istedikleri ölçüde başaramazlar. İşveren değillerse patronlarını kaba davranışı ile kırılıverirler.

Arkadaşlık yaşamlarının önemli bir parçasıdır. Duygulu yaradılışlarından ötürü dengeli arkadaşlardan hoşlanırlar. Arkadaşlarına yardım etmekten kaçınmazlar. Kurdukları arkadaşlıklar çoğu kez yaşam boyu sürecek niteliktedir.

İyi ilişkiler oldukları arkadaş gruplarında kendilerini göstermek ve ön plana çıkmak için fırsatlar ararlar. Zengin düşleri ve duyguları olduğundan kendi kendilerine yeterler. Okuyarak öğrenmek yerine yaşayarak öğrenmeyi yeğ tutarlar. Ruhsal araştırmalara yöneldikleri olur. Düşünceleri çok soyuttur. Bu düşünceler yüzünden iç çatışmalar gösterebilir.

Hiç yorum yok: