Translate

30.06.2017

YÜKSELEN BAŞAK BURCUNUN VERDİĞİ KİŞİLİK...



    
YÜKSELEN BAŞAK BURCUNUN VERDİĞİ KİŞİLİK

Sağduyulu olmaları en belirgin özellikleridir. çevrelerinin derli toplu olmalarını isterler. Bu nedenle titiz bir kişiliğe sahip oldukları söylenebilir. Ürkektirler. düşüncelerinin uygulanabilir nitelikte olmasına özen gösterirler.
Çabuk öğrenmeleri, şaşırtıcı bir dayanma gücüne sahip olmaları ve güvenirliklerinden ötürü iyi bir muhasebeci , sekreter, yazıcı olabilirler. Tutumludurlar. Para konusunda istedikleri düzeye çıkabilmek için özenle çaba harcarlar. Elde ettikleri her şeyi gizlemeye , saklamaya kalkmaz, böyle yapanları da kınarlar. İyi niyetli olmalarına karşın titiz olmaları yüzünden çevrelerindekileri kızdırdıkları olur. Temiz ve iyi giyinirler fakat fazla göz alıcı giysileri seçmezler. Sağlıklı yaşamak için gereken her şeyi yaparlar.
Tek başlarına olmaktan hoşlanmazlar. Arkadaşları ile birlikte yada onlar için çalışarak yaşamlarını sürdürürler. Kendi bütçelerini dengelemek için ellerinden geleni yaparken , çevrelerinde olanların savurgan tutumları yüzünden zor duruma düşerler.
İnsanları uzaktan gözleyip, davranışlarını incelemekten hoşlanırlar. Fakat bu huyları çevresindekilerin hoşlarına gitmez. Çok iyi bir eleştirmen olabilirler. Eleştirileri çok kısa ve özdür. Fazla konuşmasını sevmezler çünkü; biraz sabit fikirli oldukları bile söylenebilir. Karışık durumları kolayca çözümleyen bir akılcılıkları vardır.
Aile yaşamları çok düzenlidir. Birbirine tutkun kişilerin,mutlu bir aile yaşantısının çok önemli olduğunu düşünürler. Bunun tersini öne süren kişileri de hoş görmezler. Ailelerinden uzakta uzun süre kalamazlar.
Soğuk dış görünüşlerine karşın ateşli bir aşk yaşamları vardır. Eğlenceleri toplum tarafından benimsenen ahlak ölçüleri içinde yürür. Bunun dışına çıktıkları görülmez. Fakat bir kez , herhangi bir nedenle gemi azıya aldılar mı onları frenlemek gerekir. Herhangi bir grubun üyesi olmak hoşlarına gider. Kendilerine özgü ilginç düşünceleri vardır ve bunları hiçbir özel övgü beklemeden paylaşırlar. Birlikte çalıştı ıkları grup içersinde bir isteksizlik uyumsuzluk varsa etkilenebilir ve çalışma arzuları kırılır. Çok çalışmanın sağlıklarını bozabileceğini onlara hatırlatmak gerekir.
 
Çalışmalarını beğenecek , ev harcanmalarını karşılamakta onlara yardımcı olacak bir eşe gereksinimleri vardır. Eşlerine çok bağlıdırlar,fakat onları kusursuz olarak görmek isterler.
Başak burcu burçlar kuşağının bekar tiplerinden biridir. Evlenseler bile eş olarak kendi bulundukları düzeyden daha aşağıda birini seçeler.
Cinsellik konusunda biraz kapalı ve ağzı sıkı davranırlar. Bu doğal gereksinimlerini günah ve ayıp sayma yanlışına çoğu kez düşerler. Bu konuda ki duygularını bastırırlar fakat içleri tutkuyla yanar.
Paylaşma duyguları son derece gelişmiştir; bu nedenle giriştikleri işlerde başkalarına büyük bir güven duygusu verirler. Dinsel ve doğa üstü konulara karşı tavır takınabildikleri gibi, onları bu tip çalışmaların en ateşli yandaşı olarak da görebilirsiniz. Kendi gelir artışlarını katkıda bulunacak küçük geziler dışında yolculuklar ilgilerini çekmez.
Yükselen başak burcu insanı toplumun yıldırımlarını üstüne çekecek işlere girişmez. Özellikle siyasal yaşam onlar için en uygun çalışma alanıdır. Sözcüklere egemen olmaları iyi bir gazeteci, radyocu ya da iyi bir yorumcu olmalarını sağlar. Birden çok işle uğraşmayı severler.
Arkadaşlarını en iyi biçimde ağırlamaktan, onlar için yemekler yapmaktan büyük zevk duyarlar. Onlarla sürekli haberleşip hatırlarını sorarlar. Evlerini en son dekorasyon örnekleriyle döşemek ister ve başarırlar.
Gereksinimi olan düşkün kişileri desteklemek onlar için kaçınılmaz bir görevdir.
Sessiz ve derinden giderek saptadıkları amaca ulaşan saygı değer kişilerdir. Başak burcu yükselen kişiler çoğu kez başkalarının onlara verdiği yetkileri kullanmakta yavaş davranırlar. Yardıma gereksinimi olan herkes için iki elleri kanda olsa bile çalışır, buna karşılılık bir teşekkür bile beklemezler.

Hiç yorum yok: