Translate

19.06.2017

BURÇLARIN GENEL ÖZELLİKLERİ


KOÇ


Gezegen : Mars
Grup : Ateş
Uğurlu Renk : Ateş kırmızısı
Uğurlu Sayı : 9
Uğurlu Taş : Pırlanta, yakut
Uğurlu Gün : Salı

Koç Burcu Genel Özellikler
Koç burcu yeni başlangıçları ve doğumu temsil eder. Koç insanı doğal, içgüdüsel, taze saf ve hayattan zevk alan bir yapıdadır. Çekingenlik duygusu ona yabancıdır. Koç burcunun başlıca niteliği, her zaman kesin olmasa da olumlu bir zeka düzeyi ve yüksek beyin kapasitesi göstermesidir. Koç insanı anlık tepkiler gösterir, bütün cesareti, enerji ve yaratıcılığı anlık bir meydan okumadır. Hiçbir şeyden çözülmemiş sorunlar kadar nefret edemez.uzun süre çabalaması gerektiğinde sık sık tahammülünü kaybeder.

Hayat onlar için heyacanlı bir maceradır. Her yönüyle hayatin tadini çikarmak isterler. Bazilari koçta bencillik niteliklerinin fazla olduğunu düşünürler. Çünkü o, başkalarinin kendi hakkinda ne düşündüğünü, hareketlerinin onaylanip onaylanmadiğini öğrenmeye çalişmaz. Başkalarinin onu bildiğinden şaşirtmasina izin vermez. Koç yaşamin her aninda daima bir meydan okuma davranişlari gösterir.

Koç kendini sinirlanmiş ve başarisi engellenmiş hissettiği anda, koçun içindeki savaşçi tabiat birdenbire canlanir. Bir koça birşeyi beğendirmek zor ve yorucu bir iştir. Bununla birlikte koçun yardimseverliğini reddettiğinizde karşinizda yaralanmiş ve hayal kirikliğina uğramiş bir insan bulursunuz. Çünkü aldirmaz görünmesine rağmen o, aşiri derecede hassas ve duygusaldir. Paylaşma ve yardim teklifinin reddi durumunda tepkisi depresif bir halde içe dönme olabilir, fakat kendini ilkel bir öfke ve kizgin bir hava içine sokar.

Koçlar ivir zivir ile uğraşmayi başkalarina birakir. Devamli yenilik peşinde olma dürtüsünü hayat boyu bastiramazlar. Aksi halde kişiliklerini kaybederler. Açiklik ve dürüstlükleriyle arasira diğer insanlari yaralarlar. Aslinda yaralama düşüncesi akillarindan bile geçmez.




BOĞA


Gezegen : Venüs
Grup : Toprak
Uğurlu Renk : Pembe, mavi, krem
Uğurlu Sayı : 6, 4
Uğurlu Taş : Zümrüt
Uğurlu Gün : Cuma

Boğa Burcu Genel Özellikler
Boğa umudun burcudur. Boğasız bir burçlar kuşağı düşünülemez. Sabırlı, sorumluluk sahibi boğa burçlar içinde en insancıl ve sıcakkanlı olanıdır. Boğa insanı ruhsal varlığına olduğu kadar maddesel varlığına da bağlıdır. Dış görünüşü ile sakin ve tepkisiz görünen boğa insanı kışkırtıldığında kızgın bir boğa gibi saldırıya geçer. Eyleme geçmekte ağır kanlı fakat kızgınlıkta zaptedilmesi güç bir mizaç sayılır. Boğaların dışa yansıyan özellikleri arasında sabırlı olmak, elinden iş gelmek ve mülkiyetçilik sayılabilir. Sabırlı insan genellikle sakindir, durgundur, gayretlidir, soğukkanlıdır.

Boğalar azimli ve kararlıdır. Borçlarında ve ödevlerinde sıkı bir doğrucudur. Boğa burcunun mülkiyetçiliği hem maddiyata hemde insanlara uzanır. Genellikle kibar, uyumlu, bencil olmayan ve çevresine özenlidir. Doğal olarak sabrının sınırlarını zorlayan bir davranış karşısında bir yanardağ gibi patlayabilir. Boğalar rahatsız olacakları bir durumdan kaçınmaya çalışırlar. Kıskançlık, oburluk ve maddiyatçılığa karşı dikkatli olmalıdırlar.

Boğa insanları çocukluğundan itibaren sevgi ve aşırı ilgiye ihtiyaç duyarlar. Bu yetişkin olduğu zamanda devam eder. Karşı cinse olan bağlılığı da biraz bu yüzdendir. Fiziksel olarak çok çekicidirler ve doğanın bu hediyesinin bilincindedirler. Bakımlı görünmeye büyük özen gösterirler. Onlar için kendilerine bakmak çok anlamlı bir iştir. Kendisini göstermek için yaptığı hareketlerin hepsi çevresinin dikkatini çekmek içindir. Kesinlikle konuşkan, çok sesli ve düşüncelerini açıkça belirten iyi bir dinleyicidir.

Boğalar genelde sabit fikirlidirler. Hayatı siyah beyaz bir resim gibi görürler. Aynı zamanda yakın çevresindeki insanlarla birlikteyken anlaşmaya daha yatkındırlar. Boğa erkeği manevi olan herşeye bağlı olmasına rağmen bir kadının bütün entellektüel yanını ortaya koymasına da çok değer vermez. Bu durumda kadın erkeğin kayıtsızlığını ifade eden soğuk bakışlara maruz kalır. Arasıra arkadaşlarını beklenmedik araklarla şaşırtmanız, şimdiye kadar söylenenlerin bir inkarı değildir. Bu sadece duygularınız incindiğinde geçerli olur.




İKİZLER


Gezegen : Merkür
Grup : Hava
Uğurlu Renk : Sarı, açık mavi
Uğurlu Sayı : 5
Uğurlu Taş : Akik, İnci
Uğurlu Gün : Çarşamba

İkizler Burcu Genel Özellikler
İkizler kişiliği her işe yatkın çift karakterli bir kişiliktir. Çabuk düşünürler, çabuk hareket ederler. Bir an neşeli bir an mutlu olabilirler ve başkaları onları anlamakta zorluk çeker. Bu burcu kapsayan özellik iletişime öncülük yanında akıl ve zeka ile değişim sayılabilir. İletişimden anlaşılan konuşmak ve öğrenmek sanatıdır.

Akıl ve zeka özellikleri arasında yargı gücü, mantık ve entellektüellik, gerçekleri kavramak ve idrak zenginliği sayılabilir. Değişim özelliğinde de çabucak eyleme geçebilmek, yeni fikirlere ve oluşumlara yatkınlık, esneklik, seyahat meyli, ileri gitmek hırsı ve elinden iş gelmek yeteneği anlaşılabilir.

İkizlerin mizacı söyledikleri anlaşılan ve eleştirilmekten yılmayan kişilikte yetenekli ve nazik yaradılışlıdır. Fakat bazen bu yoğun özellikler aşırı bir görünüm gösterebilir. İkizler kişiliği gevezelik , çekingenlik, kararsızlık, kurnazlık ve hilebazlık, bencillik ve vefasızlık karşısında korunmayı becerebilmelidir. Burçta güneş çok iyi konumdadır. Kişinin çevresine yardımı konusunda ilerici bir dikkat verir. Fakat bunu akrabalarından çok arkadaşları kullanır.

İkizler genelde ilgi odağıdır ve yanında kendini çok iyi hisseden, entellektüel insanlarla dostluk kurar. İki yada üç şeyi birarada yapmak ona zor gelmez. Kişilikleri ve yaşam tarzları onların tek ifadesidir ama aynı zamanda cazibeli, liderlik yeteneğine sahip, neşeli, gayretlerini endişeli ve sorunlu olduklarında bile kaybetmeyen iyimser insanlardır. Keskin zekası ve akıllı düşüncelerine rağmen aslında iflah olmaz bir romantik, idealist ve hayalcidirler. Fantazileriniz sizi en büyük spekülasyonlara bile insandırır.

İkizler kolay kolay bir öğüdü, haklı bir hükmü veya iyi bir teklifi kabul edemez. Büyük bir beceriyle haraketini mazur gösterir ve böylece her tatışmayı söndürür. Çift yönlü kişliği onu tekrar çok yönlü ilgi ve isteklerin heyecanlı dünyasına yönlendirecektir. Gerçek olmayan aşklara duyduğunuz tepki yüzünden duygusuz ve soğuk görünebilirsiniz. Şaşkınlıkların etkisinden hemen kurtulursunuz. Mantıklı bir durumun ispatını hemen kabullenmediğiniz ve bu durum üzerinde uzun süre durmadığınız için sizi seven insanları hayal kırıklığına uğratabilirsiniz.




YENGEÇ


Gezegen : Ay
Grup : Su
Uğurlu Renk : Beyaz, gümüş
Uğurlu Sayı : 2
Uğurlu Taş : Yakut, aytaşı
Uğurlu Gün : Pazartesi

Yengeç Burcu Genel Özellikler
Siz sevgili yengeçler biraz çelişkili bir yapıdasınız. Gülmeyi seversiniz, mizah duygunuz güçlü, arkadaş canlısı, sempatik, yardımsever bir yoldaşsınız. Sizi yüzeysel olarak tanıyan biri, zaman zaman melankolik bir ruh haliyle acı çektiğinizi düşünebilir. Duygusallık en başlıca özelliğiniz. Başkalarına karşı anlayışlı davranmak ve itina göstermek de dışa vuran belirgin özelliklerinizden.

Yengeç burcu insanı mantıktan fazla sezgiye bağlı olmaya meyillidir. Ruhları sakin yumuşak ve duyarlıdır. Bu duyarlı yapıya karşın yengeçler dışa karşı korunmalarını sağlayan kalın bir kabukla örtülüdürler. Ay tarafından yönetilen tek zodyak burcu yengeçtir. Ay ve yengeç genellikle birbirlerinin olumlu özelliklerini daha da güçlendirirler. Bununla birlikte toyluk ve aşırı güven meyli ortaya çıkabilir.

Yengeçlerin özellikleri iş yaşamında çevresi ile sorunlar yaşamalarına neden olabilir. Bazen ağzı sıkı olmak da yanlış yorumlara neden olur. Yangeçler ancak sevgi ile yönetilebilirler. Aşık bir yengeçin yapamayacağı şey yoktur. Burçlar kuşağında en iyi aşçılar b burçtan çıkar. Dostlarına ilgi ve yakınlık gösterirler.

İş ilişkisinde arkadaş canlısı ve sakin olurlar. Huysuzluk ve güvensizlik adeta yengeçlerin en büyük tehlikeleridir. Bu konuda onları uyarıyoruz. Güneşin yengeç burcunda olması esasen yaşam savaşı için iyi bir görünüm sayılmaz. Kişiyi tembelleştirir veya rüyalar aleminde yaşatır.




ASLAN


Gezegen : Güneş
Grup : Ateş
Uğurlu Renk : Sarı, turuncu
Uğurlu Sayı : 1, 4
Uğurlu Taş : Sarı zafir, pırlanta
Uğurlu Gün : Pazar

Aslan Burcu Genel Özellikleri
Aslan, kişiliğinde canlılığı,yaşam gücünü, ihtirası, yiğitliği ve asaleti temsil eder. Yürüyüşü, canlı hareketleri , sıcaklığı , sağlam ve sakin görüntüsü ile tanınır. Asla kendisinden şüpheye düşürmeyecek güçlü bir yapısı vardır ve son derece sıcak kalplidir. Genellikle doğru olan öğütlerini severek paylaşır, birisinin bunu isteyip istemediği önemsizdir. Tamamen iyi yüreklilikle buna teşebbüs eder, ama bazen bu öğütler , bazılarına fazla gelebilir ve bu yönü ile sevilmeyebilir. Aslanın yapısı herkese hoş gelmez.

Eleştirileriyle bir insanı kırıp kırmadığı onun için önemsizdir. Başka bir fikrin doğruluğunu kabul etmemekte direnir. Onun kararları hatasızdır. Ayrıca hakimiyet hırsı, ilk bakışta anlaşılmasaydı gizli kalabilirdi. Aslan başka türlü yapamaz, herşeye herkese hükmetmelidir. Şaşırtıcı olan Aslan, büyük problemleri çözerken bile sakinliğini kolayca kaybedebilir. Kendilerine verdikleri değere bağlı olan ve her problemi çözmelerine yarayan güçlü azim, onları gıpta edilecek derecede hoş gösterir.

Aslanlar dışa dönüklük ve enerji kapasiteleri açısından koçlara benzerler ama koçlar bencilliklerinin farkında olmazken, aslanlar odak noktası olarak kendilerini seçerler ve herkesinde böyle görmesini isterler. Lükse ve hovardalığa düşkün olurlar, iyi giyinmek ve pahalı şeyler almak isterler. Aynı zamanda çok savurgandırlar. Parayı kazandıkları gibi harcarlar. Aslanlar zor evlenirler ve evlilikte kumandayı ellerinde tutmak isterler. Duygusal ilişkilerinde çoşkulu ve etkin olurlar. Karşısındakini elde etmek için riske girmekten çekinmezler. Büyük ve pahalı bir evde yaşamak, iyi bir semtte oturmak onlar için çok önemlidir.

Enerjik aslan çoşkunluk, lİderlik meyli , ihtiraslı olmak , bilinçli davranmak ve zor kullanmaya yatkınlıkda açığa çıkmaktadır. Ayrıca aşırılıkta, cömertlikte , zevk peşinde koşmakta ve çocuklara düşkünlükte de aslan etkisi vardır. Kişilik vitrininde parlak bir mizaç, yüreklilik ve güven, fikir alışverişinde hoşgörü ve iyimserlik, sanat konularında ustalık ve yetenek vardır.




BAŞAK


Gezegen : Merkür
Grup : Toprak
Uğurlu Renk : Sarı, yeşil
Uğurlu Sayı : 6
Uğurlu Taş : Koyu zafir
Uğurlu Gün : Çarşamba

Başak Burcu Genel Özellikleri
Başak huzur ve güven kaynağıdır. Başak duygusal anlamda nadiren tepki göstermesi nedeniyle diğer kişilere soğuk gözükebilir. Bunun nedeni şüpheci oluşları nedeniyledir. Bir yardımsever, alçakgönüllü, titiz ve takımın yetenekli elemanı olarak çok yükseklere tırmanabilir. Herşeyin dosdoğru ve kurallarına uygun yapılmasını istediklerinden duygusal insanlarla pek bağdaşamazlar. Sağlık ve temizlik kavramlarına aşırı düşkün olurlar. Kusursuz bir insan aradıklarından çok zor evlenirler. Maddesel şeylere düşkündürler.

Başaklar dış görünüşe fazlasıyla itibar ederler ve tutumlu olmayı aşırı derecelere vardırabilirler. Aileleriyle ve yakınlarıyla ilgilidirler fakat dışardaki kişilerce yanına yaklaşılması zor biri olarak görülürler. Başakların diğer göze çarpan özelliği de , kendilerine çok dikkat etmeleridir. Bu başka kişilerin sinirini bozabilir. Aşırı dikkatlilik sadece dış görünüşte kalmaz. Bu burcun üyeleri, iç dünyalarını da acımasızca incelerler. Kendilerinin ve diğerlerinin zayıf noktalarını görürler. Başak tarafından yapılacak bir eleştiri, karşı taraf için acı olabilir ama bunun içinde bir parça gerçekcilk hep vardır.

Başaklar haylazlık etmeyi de severler. İnsanlığın geri kalanından farklı olduklarını düşündükleri için korkunç züppe olabilirler. Güçsüz buldukları insanların sorunlarına burunlarını sokmak gibi bir adetleride vardır. Son olarak başaklar düzenli yaşama alışkanlıkları nedeniyle uzun ömürlüdürler. Yalnız yaşamayı çok severler. Arka planda olmayı isterler, istedikleri sadece başarılarıyla gündemde olmaktır.Yaşlandıklarında anlatacakları bir yığın öykü vardır. Çünkü hafızaları inanılmayacak kadar kuvvetlidir.




TERAZİ


Gezegen : Venüs
Grup : Hava
Uğurlu Renk : Pembe, turkuaz
Uğurlu Sayı : 6
Uğurlu Taş : Opal
Uğurlu Gün : Cuma

Terazi Burcu Genel Özellikler
Terazi insanı sezgisel olarak adalet için çabalar. Bir çelişkiden kurtulup diğerine düşmesi, terazinin prensibini temsil etmesinden ileri gelir. Denge ancak kefelerin salınması durduğunda oluşur. Terazi tavrı, tarafsızlığa meyilli, aşırılıktan kaçan ve bir konunun her iki yönünü de dikkate almaya yöneliktir. Soyut idealleri iyi organize edebilir ki bu da entellektüel tarafını gösterir. Başkaları için anlaşılması kolay olmayan konular terazi için çözümlüdür.

Terazi insanı meraklı ve gizli kapaklı işleri de sever. Sırasında pahalı şeylere kavuşmak için hile yapabilirler. Yalnızlığı hiç sevmezler. Üstün bir yargı yetenekleri vardır. Güvenilir, iyi kalpli insanlar olduklarından başkalarını düş kırıklığına uğratmazlar. Kişilikleri kibar, uyumlu, nazik ve sıcaktır. Espri kabiliyeti yüksektir. Ender olarak sert çıkışlar yaparlar ve karar vermeden önce herşeyi tartarlar.

Güneşi terazi burcunda olan kişilerde sabır ve dayanma azdır. Terazi insanı beklemesini beceremez. Detayları araştırmakta istekli değildir. Hatasını çok geç olduğunda gidermeye çalışır. Eğer doğum haritasında iyi görünümler varsa bu zararlar en aza inebilir.

Terazi insanları kendilerini oldukları gibi göstermekten hoşlanırlar ve başkalarınında onları oldukları gibi kabul etmesini beklerler. Onlardan sık sık "Onun için yaptığım bunca şeyden sonra bana bunu yapmamalıydı" cümlesini duyabilirsiniz. Herkesin kendileri gibi olmamasının olağan olduğunu kabul etmez, verdikleri kadarını geri almak isterler. İlişkilerinde denge sağlanırsa mutlu olurlar. Terazi burcunu tanımlayan en iyi sözcük "tartarım" dır. Nazik ve yumuşak konuşurlar. Fakat zorlanmaya hiç gelemezler. Fazlaca ısrar edilirse sabır ve kibarlıklarını yitirirler.

Teraziler büyük kentlerde , en azından şehir merkezlerinde ev sahibi olmak isterler. Artistik yetenekleri güçlü olduğundan evlerini kendileri dekore ederler.

Teraziler aşık olmak için aşık olurlar ve hemen duygusal ilişkilere girerler. Aşk sözcükleri söylemekte üzerlerine yoktur. Biraz havai yaradılışlı olduklarından dengesiz bir kişiyle karşılaştıklarında hemen uzaklaşırlar. Bunu da karşılarındakini kırmadan yaptıkları için kimse arkalarından kötü konuşmaz. Bugün burada sizinle sıkı fıkı iken başka yere gidince sizi unutur ve oradakilerle kaynaşır, geri dönünce ilişkiye kaldığınız yerden devam ederek hemen havaya uyum sağalarlar. Her zaman bağlı kalmasalarda tam bir birliktelikte açık ve dürüst davranırlar.

Teraziler büyük uğraş gerektirmeden elde edilen paraya ilgi duyan kişilerdir. Soyut düşünceleri çok iyi kavrayabildikleri gibi bunları sözcüklerle anlatma yetenekleri vardır. Savurganlığa varan eli açıklığı olan kişilerdir. Yaptıkları harcamaya aldırmazlar. Onlar için önemli olan arkadaşlarını krallara yakışır biçimde ağırlamaktır. Gerçekte istedikleri saygın ve uyumlu iyi niyetli kişilerle birlikte olmak ve onlarla birlikte görünmektir.




AKREP


Gezegen : Pluto-Mars
Grup : Su
Uğurlu Renk : Kırmızı, siyah
Uğurlu Sayı : 2, 4
Uğurlu Taş : Topaz
Uğurlu Gün : Salı

Akrep Burcu Genel Özellikler
Bazi yönlerden akrep aykiri bir kisiliktir. Diger su gruplari uysallik gösterdikleri halde akrepler atesli ve saldirgan olurlar. Kendilerine meydan okundugunda saldiriya geçerler. Kiskançlik, dikkafalilik, kincilik, kuskuculuk en olumsuz taraflaridir. Yasam ve ölüm üzerinde düsünmek onlara ilginç gelir. Günesin akrep burcunda olmasi olumlu bir görünüm sayilmaz, özellikle dogum haritanizda günes 6.eve düsmüs ise saglik sorunlari görülür. Yüksek ates ve dolasim bozukluklarinin göstergesidir.

Hayat akrep için bir deneyim sahasıdır, ama onun oyun bahçesi değildir. Yaptığı herşeyi ciddiye alır. Kesin sınırlarla çizilmiş bir amacı vardır. Yoluna çıkan herşeyle savaşır ve mümkünse yokeder. Başkalarının oyunlarını bozmayı, onların hile ve stratejilerini açığa çıkarmayı sever. Birisi özel işlerine burnunu sokmaya kalkarsa çok şiddetli tepki verir. Böyle tutumlar akrepi kibirli, egoist ve hesaplı olmaya zorlar.

Günlük hayatta akrep insanlarıyla kolay kolay birlikte yaşanmaz. Buna rağmen onlarda güçlü, güvenilir, gerçekçi bir kişilik vardır. Başarılı sporcular, öncü bilimadamları ve dahi sanatçıların çoğu akrep burcundandır. Hayat akrep insanına bizim anlama sınırlarımızı aşan şeylerle uğraşma yetisi vermiştir. Doğum haritasında sert açılar alan bir akrep burcu son derece bencildir. Amacına ulaşmak için herşeyi yapar ve bunu yaparken hiç düşünmez. Gaddar ve sadist eğilimler görülebilir.

Bağımsızlığına düşkün olsa bile yalnızlık acısı çekebilir. Şiddetli bir şekilde bireysel özgürlüğü savunsa bile bu sadece kendi yalnızlığını saklamak içindir. Akrepler sevildiklerini hissederlerse en tutkulu ve güçlü sevgiyi gösterirler.




YAY


Gezegen : Jüpiter
Grup : Ateş
Uğurlu Renk : Mor
Uğurlu Sayı : 5
Uğurlu Taş : Turkuaz
Uğurlu Gün : Perşembe

Yay Burcu Genel Özellikler
Yay, hayatı kimsenin sevmediği kadar sever ve gayretle ona kendi damgasını vurmaya çalışır. Orta karar başarılar ve geleneksel düşünüş ona göre dehşet vericidir. Onun ihtiyacı , iyi bir yaşam ve yeni düşüncelerdir. Yay insanları iyimser, canlı, atılgan, zeki ve rollerinden çok emindirler. Cesaretlerini kanıtlayabilecekleri her fırsatı değerlendirirler ve kendilerine yararlı olacaklarını düşündükleri insanlarla ilişki kurarlar.

Güzel talih, iyi karakter ve olumlu arzular yayın mizacının yüksek değerleridir. Bazılarının görüşüne göre de, yanan bir meşalenin en kızgın yeri tipik bir yay tanımıdır. Serüven meyili, bağımsızlık düşkünlüğü, önderlik yeteneği, sokulganlık ve güleryüz, aktif olması yay burcunun seçkin nitelikleridir. Hayranlık coşkusu ve iyimserlik ise anahtar gösterileridir.Yay karakteri düşüncelidir, amaçları vardır ve bunları bir moral dengesine oturtmuştur. Sonundaki hedefe ulaşmak için detaylar arasında ilerler ve yarar sağlar.

Güneş yay burcunda kişiye verdiği özellik konforlu, düzeyi yüksek bir yaşamı benimsemesi olur. Güzel ve çekici olan herşeyi ister. Duygulu bir yapısı vardır ve sanata düşkündür. Nasıl yaşanması ve yaşatılması gerektiğini bilir. Nazik ve verici bir yaradılışı olduğundan çevresi tarafından sömürülebilir. Fakat kendisi böyle bir çıkar sağlamayı bilmez. Erken evlenme görülür ama bu her zaman şanslı gitmez. Eş seçmekte pek titiz davranmaz. Eşlerine karşı duygusal bir yakınlık beslerler. Cinsel isteklerinde de duygusal davranırlar. Ölüm ve ölümden sonrası gibi gizli konular onlara çekici gelir. Onlar için yaşam eğlenceli bir olgudur. Para kazanmada pratik bir zekaları vardır ve kısa yoldan köşeyi dönmek onlara çekici gelir. Kumar ve şans oyunları da onlar için eğlence hayatı gibi zevk veren olaylardır. Fiili olarak spor yapmaktan hoşlanırlar.

Detaylarla uğraşmakta, sabırsız olduğundan bu görevi başkalarına bırakırlar. Yayın zorluklardan kurtulma repertuarı oldukça geniştir. Sıkıntıya düştüğünde zekası en yüksek derecede çalışır. Yay yalnızlıktan çok korkar ve birşeyle meşgul olmadığında kesinlikle derin bir bunalıma düşer. Onun için en iyi şey, kendini bir idealle beraber tanımlamaktır. İnsanları biraraya getirme organizasyonlar yapma yeteneği müthiştir.




OĞLAK


Gezegen : Satürn
Grup : Toprak
Uğurlu Renk : Yeşil, kahverengi
Uğurlu Sayı : 2, 8
Uğurlu Taş : Lal
Uğurlu Gün : Cumartesi

Oğlak Burcu genel özellikler
Oğlak burcu geleneksel olarak, becerikli ve güvenilirdir. Sağduyu, disiplin, yargi yeteneği ve verimlilik,kendini kontrol etmek,basiret ve adalet duygusu olumlu taraflaridir.yüksek amaçlar için kendini feda edebilir.sahte ve yapmacik bir idealizm veya romantik bir kahramanlik oğlaklarda bulunmaz. Geleneksel değerlere bağlilik ve bunlari korumakla bütünleşir. Mizacinda otorite sağlamaya ve uymaya bir meyil vardir. Zihin işlevleri ağir olabilir fakat, ayni zamanda mahir ve cesaretlidir.

Oğlaklarin kuruntulu ve deprasyona yatkin kişilikleri insanlarla zor ilişki kurmalarina neden olur. Gösterişi sevmezler ve gereksinimlerini karşilayacak şeyleri isterler. Aile sorumluluklari gelişmiştir ve aile bağlari güçlüdür.güvenliği ve düzeni severler ve çabuk zengin olma yollarina pek güvenmezler. Güneş oğlak burcunda kişiye büyük bir canlilik verir.dişardan bakinca kendinden emin,güçlü ,sarsilmaz ve mesafeli görünür, ama içinde özen,sevgi ve ilgiye özlem duyar.hastalik derecesinde hassastir ve kendini sukunetle diş dünyadan soyutlar. Duyğularini göstermek bu burçta doğanlar için zor bir meseledir.

Oğlak herşeyi ciddiye alir. Sözlerini vaktinde yerine getiren ve yapilmiş anlaşmalarda güvenilebilecek biridir. Yalan, iki yüzlülük ve riyakarlik ondan uzaktir ve asla kabullenmez. Şüphesiz oğlakla yaşayan kişi onun yapisini çok iyi bilir. Oğlak hoşgörüsü olmayan biridir. Kendisine karşi çikilmasina hiç katlanmaz. Onun zeka ve mantiğina hitap etmek daha akillica bir iştir. Eğer oğlak hafifçe gülümsediyse artik tehlikeli değildir.

O, alişkanliklarin insanidir ve kendini ençok kat ettiği yolda iyi hisseder. Güven dolu bir rutinlikte hissizleşip, hatali ve kuruntulu bir işkoliğe dönüşebilir. Toplumda nazik ve hoş sohbet biri olarak bilinir. Kendini hemen öne atmaz. Ona yaklaşmak kolay değildir, ancak onu bir arkadaş olarak kazandiğinizda zodyaktaki tüm burçlar arasinda daha güvenilir birini bulamazsiniz.




KOVA


Gezegen : Uranüs
Grup : Hava
Uğurlu Renk : Koyu mavi
Uğurlu Sayı : 4, 8
Uğurlu Taş : Ametist
Uğurlu Gün : Çarşamba

Kova Burcu Genel Özellikleri
Kova burcunda zeka ve kavrama özellikleri, entellektüel sezgi belirgindir. Tarafsız ve objektif olması, yüksek düşünce kapasitesi, icat kabiliyeti ve fikirlerle dolu olması, kavrama yeteneği yüksektir. Fiziksel olarak sürekli hareket halindedir.kafası genellikle organizasyona yöneliktir. Matematik ve bilimsel uğraşları bile başkaları üzerinde geniş etkiler yapar.

Kova kişisi dürüst ve adaletli olur. Her soruna ve olumsuzluğa karşı doğal bir direnç sahibidir. Bağımsızlığına düşkündür. Bireycilik gelişmemiştir. Toplum insanlarıdır. Tutuculuğa ve geleneksel adetlere inatla karşı koyarlar. Bununla beraber kova kişisi kurulu düzenin rotasına uyar. Kova insanları bencil olmadıkları gibi dünyayı daha iyi bir hale getirmek için çalışırlar. Yenilikten, değişimden ve gerçekten yanadırlar. Kovalara yalnız yaşamak daha çekici gelebilir. Çocuklarının da özgür olmalarını ve kendilerinden daha iyi eğitilmelerini isterler.

Güneş kova burcunda zararlıdır ve başarı üretmek yönünden pekçok olumlu etkilerini kaybetmektedir. Satürn ikinci yönetici olarak burda önemli bir güç kazanır. Kişi haritasına göre yapılan bir yorumla güneşin kova burcundaki etkisi araştırılabilir. Kovalar genelde yenilik ve macerayı severler. Dengeli bir kişiliği olmasına rağmen burcunun değişik etkileriyle dengesi çabuk bozulur. Aşırılığa kaçan davranışlara eğilimlidir.

Kova için maddi değerlerin hiç bir anlamı yoktur. En büyük zayıflığı, savunduğu ideallerini kendisinde uygulayamamasıdır. İnsanları kurtarma isteğinde çok ciddidir, ama bu büyük işlerle ilgili günlük görevlerini bile unutur. Kova burcunda doğanlar, dostluğun egemen olduğu bir dünya özlemi içindedirler. Aşkın arkasında büyük tehlikeler olduğuna inanırlar. Aşksız bir dünyada daha az karmaşa olacağını düşünen kovaların sayısı az değildir.

Bir kovanın hayatında aşka çok yer vermesi nadir görülür.aşk, bu burç için esas ideallerinden sonra gelir. Özgürlük kavgası, mesleki görevler, bunların hepsi onlar için aşktan önce gelir. Kova günlük sorunları aşabilme ihtiyacı içindedir. Başka insanlarla ilişki kurarken kendini sevilmeye değer, hoşgörülü, biraz serseri gösterir. Eşinin özgürlüğüne saygı duyar. Kıskançlığını dizginleyebildiği sürece bu böyle sürer.

Kova duygularını açığa vurması söz konusu olduğunda çok çekingendir. Ayrılık acısını gözlaşlarıyla belli etmesi ondan beklenemez. Kova dengeli bir kişiliği olmasına rağmen burcunun değişik etkileriyle dengesi çabuk bozulur.aşırılığa kaçan davranışlara eğilimlidir. Dünyada iz bırakmayı başarmış dahi kovalar vardır. Abraham Lincoln ve Mozart gibi.




BALIK


Gezegen : Neptün
Grup : Su
Uğurlu Renk : Deniz mavisi, turkuaz
Uğurlu Sayı : 2, 6
Uğurlu Taş : Akuamarin
Uğurlu Gün : Perşembe

Balık Burcu Genel Özellikler
Balık son derece hassas bir burçtur. Balık insanı dış alemi, duyguları sayesinde hemen algılar. Buna kendi hisliliğini de ekleyince balık insanının aşağı yukarı tamamıyla duygulardan oluşmuş olduğuda anlaşılır. Balık insanı, üzülmemek için çevreye uyar. Dolayısı ile de kendi düşüncelerinden vazgeçer. Bunu yapmadığı zamanlar balık tipi büyük karamsarlığa kapılabilir. Balık insanı, iyi niyetli, yumuşak ve çok merhametlidir. Ayrıca inanılmayacak kadar renkli bir iç dünyası vardır.

Balık insanında güçlü duyarlılık, yumuşaklık, yüksek hayal gücü, acıma duygusu ve şefkat, sezgi gücü özellikler olarak sayılabilir. Balık kişiliğinde bilinçaltı ve bastırılmış gizli arzular ve kendini eleştiri önde gelir. Değişken burçlardan biri olduğundan hem adaptasyon kabiliyeti vardır hemde her konuda eli işe yatkındır. Ayrıca esneklik ve taklit kabiliyetleri de ilave edilebilir. Bazen kurnazlık yoluyla olsa da her sorunla başa çıkabilir.

Balık mizacı başkalarına yardım etmeye bayılır. Bunu mütevazi ve kendini gizleyerek yapar. Balıklar zevkli insanlardır ve konforlu evlerde yaşamak isterler. Çocuklarına gereken disiplini vermekte yumuşak kalırlar. Kadercidirler ve dünyevi şeylere iltifat etmezler. Sezgi gücü onlar için çok önemlidir. Kolay kolay disipline uymak ve kuralları uygulamak işlerine gelmez. Evlilik onlar için ayak uydurmakta zorlandıkları bir konudur ama iyi bir aşık olurlar.

Güneşin balık burcunda olması sağlık açısından olumsuzdur. Tembellik meylinin, çekingenliğin, ihtiyatsız ve acele davranışların ve aşırı gururun simgesidir. Balıktaki güneş iniş çıkışlı bir karakter ve dalgalı bir yaşam verir. Ekonomik sakınma ifrat seviyesine gelebilir ve ardından hiç sakınmadan, savururcasına bir harcama görülebilir.

Hiç yorum yok: