Translate

24.09.2017

YOLCULUK GÖSTERGELERİ




Yolculuk birincil olarak  3. ve 9. evin yönetecileri ve bu evlerde yerleşmiş olan gezegenlerce gösterilir. İkincil olarak (uzun seyahatlere karşılık) kısa yolculuklar Ay, Merkür ve Mars ile vurgulanır. Üçüncü olarak, amaçsız bir şekilde daimi seyahat halinde olmaya eğilim gezegen yerleşimlerinin değişken burçlar ve son evlerde olması ile desteklenir.

Üçüncü ev yurtiçi yolculukları gösterirken dokuzuncu ev uzun deniz ve hava yolculuklarını gösterir.
Ay değişiklikleri gösterirken, Merkür zihinsel olarak değişime eğilimli olmayı gösterir.
Merkür, mars ve ay, ve de 3. ve 9. ev yöneticileri, çoğunlukla  öncü ve değişken burçlarda yerleşmiş ise sık ve değişik yolculuklar desteklenir, ama eğer bunların çoğunluğu sabit burçlarda ise ya da 3. ve 9. ev kaspları sabit burçlarda yerleşmiş ise yolculuk için eğilim oldukça azdır.  Genellikle Su grubu burçlarda toplanmış iseler ya da 3. ve 9. evin giriş kasplarında su grubu burçlar varsa daha çok dış ülkelere yolculuklar yapılır.

Güneş , ay ve Mars son evlerde ise yolculuk sayısı artar, ve eğer su gurubu burçlarda ya da Yay burcunda iseler deniz yolculuklarını ve yabancı ülkelerde hayat sürmeyi işaret ederler.
Neptun, 3. ve 9. evlerde deniz ve hava yolculuğu olasılığını artıracaktır ve bu etki 9. evde daha çok olacaktır, tabi İkizler burcunda olmadığı takdirde.  Bu evlerden herhangi birinde ters açı almış Neptün, hava ve deniz yolculuğundan gelecek felaketleri ya da hastalığı , rahatsızlığı gösterebilir. Yine bu evlerdeki Plüto kişinin kendi ailesi(3. evde iken) ya da eşinin ailesi(9. evde iken) ile alakalı farklı koşullardan dolayı meydana gelen  yolculukları işaret eder.

İkizler ya da Yay burcunda bulunan , VE 1. ya da 10. evde bulunan AY uzun seyahatleri , yolculuk ve de yabancı memleketlerde yaşama aşkını gösterir. Merkür, Mars ve Jüpiterin hepsinin birden öncü ya da değişken burçlardaki yerleşimi de aynı etkiyi verir. Mars ile açı almış Ay ve Güneş değişiklikleri ve yolculukları destekler. Her iki ışıktan biri Saturn ile açı halinde ise, yolculuktan hoşlanmamayı getirir, eğer Saturn güçlü konumda ise . Saturn eğer Merkür, Uranüs veya mars tan açı almış ise ve bu açı aldığı gezegen de güçlü konumda ise açıkça bir huzursuzluk , yolculukta rahatsızlık hissi görülür. 
Ay ile Uranüs açısı varsa ve bunlardan herhangi biri köşe evlerde ya da 3. veya 9. evde ise ani değişiklikler ve sık ev değişikliği görülür.
Saturn 1. ev içinde güçlü bir konumda ise veya ASC ile kavuşumda ise  tüm değişiklik ve yolculuk destekleyici etkileri bastırır .
Su gurubunda ve 1. 10. ya da 12. evlerde bulunan gezegenler hayatın ilk dönemlerindeki uzun yolculukları gösterir.

Hiç yorum yok: